Blij met jezelf

Christelijke Coaching en Therapie Arnhem

Heb jij last van verdriet, boosheid, gemis, verlies of ben je in de rouw?

Heb jij last van verdriet, boosheid, gemis, verlies of ben je in de rouw?

Heb jij last van verdriet, boosheid, gemis, verlies en ben je misschien in de rouw? Nu in deze coronatijd?

Vind je dat grote woorden voor jou gevoelens in deze coronatijd?

Dat snap ik. Ik merk dat bij meer mensen die ik ken.

Toch vind ik het zelf fijn dat ik tegen mezelf mag zeggen dat ik deze tijd als een moeilijke tijd ervaar.

Ik mis een gewone trein- en busrit naar mijn kinderen. Ik rijd zelf geen auto dus ik ben van mijn man afhankelijk.

Ik mis het winkelen met mijn vriendin of met mijn dochters.

Ik mis de mimiek van de gezichten in de supermarkt omdat ze verstopt zitten achter een mondkapje.

Ik mis zoveel. Ik heb gevoelens van verdriet, gemis, verlies en rouw.

En dan heb ik nog niet eens iemand verloren die gestorven is door corona.

Als je woorden gebruikt als verdriet, gemis, verlies en rouw en boosheid ,dan kun je je uiten. Je laat je gevoelens aan jezelf en aan de ander zien. Dat is misschien wat lastig voor de ander maar het is wel eerlijk naar je zelf toe.

Als je over gemis praat, praat je over iets wat je mist. Je mist dat gezellige winkelen met je vriendin of je mist het bezoek aan je familie in een grote groep. Het is gewoon zo dus waarom zou je dat niet gewoon zeggen?

Als je verdrietig bent omdat alles anders is geworden dan kun je dat zeggen, dat is zelfs verstandig. De luisteraar weet dan waar je mee zit. Hij kan jou echt zien met waarmee je zit. Waarover je denkt en waarover je piekert. ( kies wel de juiste persoon om je gevoelens mee te delen J)

Het is gezond voor je lijf als je je gevoelens van verlies benoemt. Als jij het mist om weer gewoon te knuffelen met mensen dan kun je dat benoemen als een verlies, het was er eerst wel en nu is het er ( hopelijk tijdelijk )niet meer. Dat we niet mogen knuffelen is een verlies voor heel veel mensen. En dat naar elkaar benoemen verbindt ons.

Ben jij boos over je situatie? Praat erover met iemand die jou goed kent. Dat kan opluchten.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat we  als heel land in de rouw zijn. We rouwen om hoe het was en dat is er niet meer.

Om rouw toe te geven heb je lef en inzicht nodig.

Na het erkennen van je gevoelens kun je de gevoelens  met anderen  delen. De ene persoon ervaart rouw anders dan de ander. Niemand is gelijk. Maar we kunnen elkaar helpen door elkaar te vertellen hoe we deze vreemde tijd beleven.

We kunnen onze verliezen, rouw, gemis, verdriet  en boosheid en ook onze oplossingen voor problemen met elkaar delen en ons zo met elkaar verbinden. Dat hebben we nodig.

Wil jij eens komen praten over jouw beleving van deze periode?

Heb jij gevoelens van gemis, rouw, verlies of verdriet of boosheid? Je bent van harte welkom om eens te inventariseren hoe jij deze tijd beleeft.

Omdat ik contextueel therapeut ben kunnen we ook het gesprek aangaan om eens te kijken naar hoe jouw familiegroep is omgegaan met moeilijke periodes in hun leven.

Met die kennis kun jij gaan uitzoeken welke keuzes jij wilt maken voor jezelf.

Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

Reacties zijn gesloten.