Blij met jezelf

Christelijke Coaching en Therapie Arnhem

Geestelijke strijd in corona-tijd

Geestelijke strijd in corona-tijd

Gisteravond hoorde ik een preek van Joseph Prince die mij hielp om mijn positie als christen te bepalen in deze tijd.

Ik weet dat ieders situatie anders is en dat ik gemakkelijk praten heb omdat ik met mijn man alleen thuis woon. Ik heb best wel tijd en rust om stil te gaan zitten.

Dus ik begrijp heel goed dat wat ik nu ga vertellen moeilijker uit te voeren is als je met z’n tweeën thuiswerkt in een klein huis en misschien ook nog gezegend bent met drie schattige koters die ook allemaal liefde en aandacht verdienen. Maar wie weet vind je toch wat momenten per dag.

Joseph Prince vertelde over het feit dat iedereen nu in de coronapandemie beperkt in de ruimte waarin men zich kan bewegen. En dat dat heel vervelend is voor de meeste mensen. Maar hij opende voor mij een heel nieuw perspectief door te vertellen dat we in de geestelijke wereld juist superveel ruimte hebben.

Wij kunnen onze Heer Jezus en God de Vader en De Heilige Geest benaderen en met hen zijn.

De hemel ging letterlijk voor mij open.

Als we het dan over geestelijke strijd hebben zeg ik, tjonge,  dat is pas geestelijke strijd, wij hebben zoveel meer dan wat we hier op aarde zien. Wat zal de satan balen dat we niet alleen meer naar de situatie op aarde kijken. Wij mogen Jezus zien, de Overwinnaar. We kunnen bidden. En in gedachten in die grote ruimte zijn waar God is.

We kunnen in andere talen bidden en ondertussen heling van onze ziel en ons lichaam ontvangen.

Door te bidden en in gedachten de grote ruimten van God te betreden voel ik me vrij van alles wat me beklemt.

Wat zal onze drie-enige God van ons genieten elke keer als we bij hem komen om alles wat we beleven met Hem te delen!

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik dit nog niet bedacht had. Ik bad dat God het virus weg zou laten gaan en dat er goede medicijnen mochten worden gevonden voor degenen die ziek waren.

Maar de wetenschap dat ik dagelijks een paar keer die grote ruimten van God kan betreden en hem kan ontmoeten dat  maakt me zo blij.

Bij mij persoonlijk was de balans weg tussen informatie zoeken over het virus en zoeken naar hoe alles wat gebeurde in elkaar stak. Nu heb ik de perfecte balans.

Van de coronafeiten en maatregelen word ik meer somber en verdrietig en vooral machteloos, maar ik weet dat ik kan beslissen om naar de grote plaats en ruimte van en met God kan gaan en dat daar mijn vreugde en gezondheid gevoed worden.

Ik heb beide nodig , de informatie en de plaatsen bij God. Zo ben ik.

Het voelt superfijn dat die mooie grote zalen, natuurgebieden, watervallen en andere ruimten  van God er zijn. Daar kan ik vrij zijn.

En lachen.

En je weet het he? Lachen is gezond.

Reacties zijn gesloten.