Blij met jezelf

Christelijke Coaching en Therapie Arnhem

Emoties en gevoelens

Emoties en gevoelens

Heb jij dat ook wel eens? Dat je iets echt echt echt echt Niet Wilt? Nou ik heb dat nu. Ik ben met mijn webmaster bezig een nieuwe website te maken en ik moet de teksten aanleveren. Dat is zogezegd niet echt mijn ding.

Mijn ding is praten en luisteren. Niet schrijven. Maar het moet. Ik wil een website die bij de tijd is en ik wil graag mensen helpen om meer te leren zich zelf te zijn en van zichzelf te houden. En voor dat doel moet ik mezelf dus laten zien en horen.

En laat dat nu ook niet zo mijn “ding “zijn. Toen ik opgroeide was het in ons gezin juist de bedoeling dat wij NIET gehoord werden. En dat is er behoorlijk ingeslepen bij mij.

Ik was de oudste en ik zorgde er voor dat we lief speelden als er bezoek was. Daardoor dachten mijn ouders dat ik veel van kinderen hield (wat ik ook doe), dus ik moest maar kleuterjuf worden. In mijn tijd, ik ben 58, waren er zo ongeveer drie keuzes qua beroep. Verpleegster of verzorgende en dat wilde ik echt niet. Of een administratief beroep en dat wilde ik ook heel zeker niet. Of ik kon in het onderwijs. Dat leek de beste keuze op dat moment voor mij. En ik heb echt met veel plezier in het onderwijs gewerkt.

Maar in mijn achterhoofd had ik wel een droom! En dat was : mensen helpen meer zichzelf te zijn! Zichzelf leren kennen en daar mee kunnen leven. Blij met jezelf zijn.

En dat breng me terug bij het onderwerp van deze blog, ik wil geen teksten schrijven, ik wil praten. Maar weet je wat? Ik bedenk net dat ik schrijven ook als een soort praten kan zien ☺️

Daar ben ik goed in geworden in mijn leven, het positieve zoeken. Van negatieve gevoelens en situaties iets positiefs maken als dat mogelijk is. En dat helpt. Ik benoem en voel de moeilijke zaken en doordat ik ze benoem en serieus neem kan ik onderzoeken wat ik nu echt wel of niet wil. En dat is in dit geval… mensen helpen zichzelf en hun familiegeschiedenis te leren kennen en te accepteren en daarvoor is het schrijven van teksten nodig. Punt uit.

In de afgelopen jaren heb ik geleerd hoe emoties en gevoelens mij kunnen helpen om keuzes te maken. Ik merk ze op, benoem ze (vaak met tegenzin), daarna brengt het benoemen van de emoties en gevoelens me naar een nieuw inzicht waar ik mee verder kan in mijn leven. Zoals ik nu gedaan heb dus. ☺️

Reacties zijn gesloten.